Abonnementen/ Subscribe!

Vertrouwenscontact persoon(VCP)My Gymclub

Vertrouwenscontactpersoon Eindhoven

Mijn naam is Brenda van der Burgt , op verzoek van MyGymclub heb ik in december 2022 de cursus VCP gedaan bij NOC*NSF en het bijbehorende certificaat behaald. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich prettig en veilig voelt binnen MyGymclub en steun de missie van de club;


"Het doel is om elke gymnast in staat te stellen een realistisch en haalbaar niveau van persoonlijk succes te bereiken om zo het zelfvertrouwen te vergroten en blijvend te kunnen genieten van sport."

Het actieplan: samen naar een veilig sport klimaat om gewenst gedrag te bevorderen en ongewenst gedrag tegen te gaan, sluit hier mooi bij aan.

Wat is en wat doet een vertrouwenscontact persoon?

Als je een melding hebt over het gedrag of handelen van iemand binnen MyGymclub kun je altijd contact opnemen.

Je melding kan gaan over al het gedrag waardoor jij je niet prettig en/of veilig voelt. Het kan gaan over pesten, ongepast gedrag, discriminatie, sexueel ongepast gedrag, agressie, intimidatie of iets anders waar je over zou willen praten of wat je zou willen melden.

Als je contact opneemt bespreken we samen je melding. Als VCP-er luister ik naar je verhaal en samen met jou bekijk ik hoe jou melding het best aangepakt kan worden.
We kijken of je het probleem zelf kan oplossen of dat je er hulp bij nodig hebt.
Samen bespreken we welke stappen je zou kunnen ondernemen en denk ik mee wie jou zou kunnen helpen.
Mijn rol is een luisterend oor en ik zal als wegwijzer functioneren.
Het is mogelijk dat jou melding dusdanig ernstig is dat ik direct zal moeten doorverwijzen naar bijvoorbeeld het centrum veilige sport, een hulpverlenende instantie of in het ergste geval de politie. Wat je melding ook is, we gaan er samen naar kijken en zorgen dat jij je weer prettig en veilig voelt binnen MyGymclub.


Geheimhoudingsplicht:

De naam VCP; Vertrouwenscontact persoon zegt het al... je melding zal ik in vertrouwen behandelen. Jij beslist wat er met jou probleem of melding gebeurt. Indien je verhaal heel ernstig is of als er sprake is van een misdrijf of wanneer er direct gevaar voor jou of anderen ontstaat zal ik de vertrouwelijkheid moeten doorbreken. Samen overleggen we dan hoe dit op een veilige manier kan gebeuren. Ik maak altijd schriftelijk een rapport op voor MyGymclub, in overleg kan dit natuurlijk anoniem als je dit wenst.

Bereikbaarheid:

Mail naar: brenda@mygymclub.nl Indien je niet via de mail kan of wil communiceren kun je altijd om een terugbel verzoek vragen. Dit kan ook via de contact gegevens op de website van MyGymclub. Vermeld dan duidelijk dat het om contactverzoek VCP gaat.


GSM: +31 (0)6 1313 1605
WhatsApp: +31 (0)6 1313 1605
Email: brenda@mygymclub.nl


Vertrouwenscontactpersoon (VCP) formulier

Via dit contactformulier kom je direct in contact met de VCP-er van My Gymclub. Laat via dit formulier jouw bericht achter en de VCP-er neemt zo snel mogelijk contact met je op.