Abonnementen/ Subscribe!

Gymnastiek voor senioren is helemaal terug


De sportles voor senioren in Eindhoven

Dag Tijd Plaats
Vrijdag: 09:30-10:30
Bijzonder Slim Ouderen Gym

EINDHOVEN: Sinds kort is My Gymclub in Eindhoven gestart met een nieuw concept "bijzonder slim ouderen gym". Een gymnastiektraining voor senioren 60-70+ . Het nieuwe concept komt uit een oude doos.

De vroegere gymnastiek blijkt achteraf helemaal niet zo gek. Zelfs fysiotherapeuten zijn massaal op deze oefeningen over geslagen. Bovendien wijzen er steeds meer onderzoekers op dat gymnastiek de energieopslag en de aanmaak van nieuwe cellen in de hersenen verhoogt en de communicatie tussen hersencellen verbetert. Het heeft dus een positief effect op cognitieve prestaties van ouderen.

Welke oefeningen zijn geschikt

MY Gymclub adviseert oefeningen die de kracht bij dagelijkse bewegingen versterken. De functionele kracht. Om dit te bereiken is het van belang om 'samengestelde oefeningen' ook wel 'compound oefeningen' genoemd uit te voeren. Dit zijn oefeningen waarmee je meerdere (soms wel 3 tot 4) spiergroepen traint. Door deze vorm van trainen neemt kracht snel toe en krijgt uw lichaam een betere groeiprikkel. We vinden het belangrijk om juist geen gebruik te maken van fitnessapparaten. Hierdoor ontwikkelt u een betere stabilisatiekracht van uw lichaam.

Het concept

Bijzonder Slim Ouderen Gym richt zich op de vijf motorische grondeigenschappen (conditievariabelen), te weten:
  • - Uithoudingsvermogen
  • - Spierkracht
  • - Snelheid
  • - Coordinatie
  • - Lenigheid

Onder de mensen

Bewegen is zeker ook mogelijk in groepsverband. Hierbij combineert u de lichamelijke voordelen met het vergroten of onderhouden van uw sociale contacten. Voor velen geldt dat het in groepsverband sporten of bewegen bijdraagt aan het plezier dat men eraan beleefd. Het bewegen in groepsverband maakt het bovendien makkelijker om bewegen vol te houden. Het is een stok achter de deur.

Maatschappelijke doel

My Gymclub heeft als doel om samen met seniorenorganisaties gymnastiek een nieuw leven in te blazen.

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.