Telefoon 06-13131605

Wedstrijdverslag Open Tilburgse kampioenschappen Turnen

open Tilburgse Kampioenschappen
16 december 2018

Turnsters MY GYM CLUB maken hun debuut op de open Tilburgse Kampioenschappen

Tilburg: Afgelopen zondag 16 december hebben 2 turnsters van MyGymClub deelgenomen aan de open Tilburgse kampioenschappen. Evi en Nisa, beiden 9 jaar, namen deel in de categorie pupil 1, D1. Voor veel turnsters is dit de eerste wedstrijd waarin ze hun nieuwe oefenstof turnen, voor Evi en Nisa was het extra spannend omdat het hun eerst ervaring was in het wedstrijd turnen.

Zondag morgen kwart voor 8, sneeuw in Brabant en enigszins gespannen maar lachende gezichtjes, kwamen ze voorzichtig de grote sporthal in waar alle turntoestellen al geduldig stonden te wachten. De jurytafels nog onbemand dus nog tijd om alles even goed tot je door te laten dringen. Na de gezamenlijke warming up was het tijd om met alle turnsters de wedstrijd te openen en zich te presenteren aan de jury.

Evi en Nisa gingen de wedstrijd van start op brug. Evi liet meteen zien dat dit haar sterke toestel is, want met een prachtig geturnde oefening met mooie zwaaien werd ze beloond met 12.2 punten wat zelfs de 5e hoogste score van de wedstrijd was. Voor Nisa was het een spannend begin van de wedstrijd waardoor haar oefening niet helemaal goed uit de verf kwam. Maar de spirit was er en vol zelfvertrouwen liet Nisa vervolgens een mooie strakke balkoefening zien die beloond werd met 10.5 punten. Voor Evi is balk nog erg lastig maar ze is een echte doorzetter en heeft al haar elementjes geturnd.

De wedstrijd ging verder met vloer. Dit was een hele kluif om te leren in de weinige trainingsuren die de dames tot hun beschikking hadden. Ze vonden het erg spannend zo alleen op een grote vloer met zoveel mensen de oefening te turnen maar dat heeft vast niemand gemerkt. Beiden lieten ze een mooie vloeroefening zien op de klanken van do-re-mi. En werden dan ook beloond door de jury met 10.7 (Evi) en 10.5 (Nisa). En ook aan de opdracht van trainster Irma om te genieten en te stralen hadden ze ook zeker voldaan.

En zo kwamen we alweer bij het laatste toestel van de wedstrijd; sprong. Dit onderdeel bestaat uit 2 verschillende sprongen. Als eerste sprong, de handstand overslag over de kast. Dit was de moeilijkste voor beide turnsters maar ondanks dat hadden ze allebei een hele nette sprong die beloond werd met 12.3. De tweede sprong is een hurksalto. Nisa wist een keurige salto te springen en de jury waardeerde deze met 12.5. De salto van Evi was erg hoog en netjes uitgevoerd en scoorde zelfs 13.3

En toen was de eerst geturnde wedstrijd een feit. We kunnen terugkijken op een fijne voorbereiding waarbij we samen ook erg hard hebben gewerkt. En die heeft ervoor gezorgd dat Evi en Nisa een prachtige ervaring rijker zijn. Voor MyGymClub hebben we weer een mijlpaal bereikt waar we trots op zijn. Door samen hard te werken en ervoor te gaan kun je veel bereiken

Open Tilburgse kampioenschappen Turnen Turn Coach Irma
© MyGymclub 2016